Nova fabrika čipsa u Tuzima počinje s radom u martu

Bez autora
Nov 10 2021

Tvornica za proizvodnju čipsa u Tuzima, u Crnoj Gori, počet će sa radom u ožujku 2022. godine, dok će opremanje prvog pogona u proizvodnoj hali, koja je već završena, početi u siječnju, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Nakon toga slijedi nastavak realizacije ove investicije i pokretanje ostalih pogona novoosnovane kompanije Montenegro čips.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na čelu s ministrom Aleksandrom Stijovićem, te Nik Gjeloshaj, predsjednik Općine Tuzi, kao i predstavnici kompanije Vipa i Pestova Bedri Kasumi, Valentin Lunchaj i Edin Mušović u Tuzima su se sastali s više od 60 proizvođača krumpira iz središnjeg dijela Crne Gore. Analizirana je proizvodnja krumpira i razgovarano o modelima buduće suradnje i mogućnostima za unaprjeđenje tog područja.

Bedri Kasumi, vlasnik tvornice Vipa, izrazio je uvjerenje da se u Crnoj Gori zbog kvalitetnog krumpira i pogodnih uvjeta za proizvodnju može doći do čipsa visoke kvalitete.

“S prvim pogonom, koji je samo početak, kompanija je spremna dočekati sljedeću turističku sezonu, nakon čega se planira povećanje proizvodnje domaćeg čipsa od krumpira uzgojenog u Crnoj Gori”, istaknuo je Kasumi.

Bilo je riječi i o otvorenim pitanjima iz tog sektora, kao što su problemi sa sjemenskim materijalom, tipovima i cijenama mineralnih gnojiva koja se mogu koristiti te trošarinama za gorivo za poljoprivredne proizvođače.

Ministarstvo će, kako je priopćeno, ostati posvećeno cilju da se svim ulagačima, domaćim i stranim, stvore uvjeti i okružje za sigurna ulaganja.

“Povoljno poslovno okružje koje stvaramo za investitore pozitivno će utjecati i na naše poljoprivrednike koji neće imati problema s plasmanom svojih proizvoda”, zaključuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik